Brændeovn test – De bedste brændeovne lige nu

Brændeovn test – De bedste brændeovne lige nu

Brændeovn test – De bedste brændeovne lige nu

Med energipriserne nu til dags, og den fortsatte usikkerhed om de vil blive ved med at stige, er det måske ikke en dårlig ide, med en brændeovn, til enten at supplere din nuværende varmekilde, eller som din primære varmekilde.

Med en brændeovn har du desuden også mulighed for, at være selvforsynende med træ. Der kan være mange penge at spare, ved selv at kløve brænde.

Det kan betyde, at det der i første omgang lignede en bekostelig investering, rent faktisk endte med at være en billig brændeovn. Og så giver det også bare en ekstra hyggelig stemning, når man selv har kløvet brændet.

Brændeovn test

Hvilken brændeovn skal jeg vælge? Først og fremmest handler det om dit behov, sekundært handler det om, at vælge den bedste brændeovn i test, der matcher dit behov.

Hvor mange kvm skal din brændeovn kunne opvarme? Er det din primære varmekilde eller skal det være en sekundær varmekilde?

Hvor effektiv skal din brændeovn være, er du villig til at betale mere i indkøb, for at spare lidt på forbruget af træ efterfølgende?

Det handler i høj grad om, at finde den brændeovn, som passer bedst til dit forbrug og behov for varme. Det handler i mindre grad om, at finde de bedste brændeovne.

Brændeovnen skal kunne opvarme det rette antal kvm, hverken mere eller mindre. Og den skal gøre det effektivt, ved brug af så lidt brænde som muligt.

Moderne brændeovn eller billig brændeovn – Hvilken type brændeovn skal jeg vælge?

Skal det være en miljøvenlig brændeovn, som f.eks en Svanemærket brændeovn med optimal udnyttelse af brændet, eller er det mere vigtigt, at det er en stilren brændeovn, som en mere moderne brændeovn er.

Eller skal det måske være en smuk og rustik brændeovn, hvor brændet udnyttes i det ofte lidt mindre brændkammer. En smuk og rustik bærndeovn skaber altid god og hyggelig stemning, og det er det man forbinder med den rigtige brændeovn.

Hvilken type foretrækker du?

Din nye brændeovn kan også være en væghængt brændeovn. Der er nemlig rigtig mange muligheder, og alle ovnene har hver deres fordele.

Svanemærkede brændeovne, som f.eks Morsø brændeovne eller Varde brændeovne fås til fornuftige priser, selvom det er solide brændeovne. Men har du større krav til designet, så bliver det hurtigt dyrt.

Hvilken brændeovn er den bedste brændeovn

Det handler ikke om hvilken brændeovn der er bedst i test. Det handler om den brændeovn, der er den bedste brændeovn, til dit behov.

Skal du bruge en brændeovn til dit sommerhus, så er en lille brændeovn det mest fornuftige. Selvom det er en lille brændeovn, så kan den stadig godt være moderne, med f.eks en miljøvenlig forbrænding.

Gammel eller ny brændeovn

En ældre brændeovn besidder ikke de samme egenskaber, som de nye og miljøvenlige brændeovne fås med. Derfor er det vigtigere at det er en ny brændeovn, end at det er en smuk og rustik brændeovn.

Heldigvis bliver der stadig producerede brændeovne, som lever op til de strengeste miljøkrav, samtidig med at det er en smuk og rustik brændeovn.

Varde brændeovn

Brændeovne fra Varde er kendt som gode og solide brændeovne, til rimelige priser. De nyere brændeovne fra Varde er også miljøvenlige.

Det er primært en klassisk brændeovn de producerer, hvor selve brændeovnen fås med mulighed for, at tillsluttes den primære lufttilførsel, i den eksisterende skorsten.

Det giver optimal udnyttelse af brandkammeret, ved korrekt optænding.

Populære modeller

Populære brændeovne, som f.eks Varde samsø brændeovn, med den store glaslåge foran, har en høj virkningsgrad. Det betyder at du får mere ud af dit brænde.

Det er især godt om vinteren og på de kolde efterårs dage, hvor mange brændeovne ikke helt kan følge med, hvis det er den primære varmekilde i boligen.

Ny brændeovn med stilrent design

Varde samsø brændeovn er en af de nyere Varde ovne, og det er også en af de bedste brændeovne til prisen.

Der findes mange forskellige brændeovne, men du skal altid kigge på virkningsgraden og miljømærkninger. Hvis ikke den lever op til de nyeste regler for brændeovne, er det ulovligt at installere den.

Morsø brændeovn

En Morsø brændeovn er generelt lidt dyrere end end en Varde samsø brændeovn, men der er også gjort lidt mere ud af dem.

Selve brændeovnen har en høj virkningsgrad, og det enkle design sørger for, at selvom det er din første brændeovn, så er den nem at betjene.

Den rette brændeovn skal både skabe en hyggelig stemning, og give god god varme på de kolde efterårs- og vinterdage.

Brændeovne til alle typer og behov

De fleste brændeovne i dag, kan holde i mange år, og kan klare næsten alle typer brænde, så længe at det er et brændbart materiale. Men det er selvfølgelig stadig nemmere, at tænde op med tørt træ, også selvom det er en lille ovn du har.

Hvis du har et mindre varmebehov, er det måske ikke nødvendigt med den bedste brændeovn, men uanset hvor stort eller lille dit varmebehov er, så skal du sørge for at din næste brændeovn er en god brændeovn.

Det nytter ikke noget at købe en billig brændeovn i udlandet, som ikke lever op til reglerne herhjemme.

Din nye brændeovn skal være en god brændeovn

Det der er kendt som en almindelig brændeovn herhjemme, består af et stort glasparti og støbejern.

Det store glasparti giver dig mulighed for, at se den flotte ild og de smukke flammer, og støbejernet gør både at brændeovnen holder i mange år, samtidig med at det fordeler varmen godt.

Vælg det rigtige brænde

Der er selvfølgelig forskellige brændeovne, med forskellige størrelser, men alt efter hvilket brænde du fyrer med, så vil du få en god varmefordeling.

Der er mange fordele ved, at vælge en god brændeovn fra en brændeovn test, men husk at det handler om dit behov og budget.

Du kan altid spørge din lokale skorstensfejer til råds, både om valg af brændeovn og brænde. Miljøvenlig og effektivt vil formentlig være det foretrukne for skorstensfejeren, når han selv skal vælge en ovn og brænde.

Sankekort og selvskovning

I de offentlige skove har du mulighed for, at købe et sankekort eller mulighed for selvskovning.

Med et sankekort kan du opsamle, en på forhånd aftalt mængde løst brænde, der ligger i skovbunden.

Med selvskovning, kan du fælde aftalte træer, som du så selv kan kløve derhjemme.

Begge dele er væsentligt billigere end, at bestille en færdig palle brænde fra dit lokale byggemarked.

Rate this post
faktura_141

Skriv et svar