Har du en biopejs og mangler du kun at købe bioethanol til den, for at komme i gang med hyggen igen? Så er du kommet til det rette sted at finde billig bioethanol.

Indlægget vil, udover ‘blot’ at henvise til de billigste steder at købe bioethanol med de bedste tilbud, også redegøre for, hvad det er og hvorfor det en en ældgammel lugtfri biobrændsel.

ForhandlerVurdering
Biopejs-ShopBedsteTil Butik →
Bio-PejsFavoritTil Butik →

Bioethanol pris

I denne sektion render vi lynhurtigt priserne på bioethanol igennem og linker til, hvor du kan købe den billigste bioethanol.

Jeg har personligt bestilt og oplever virkelig hurtige leveringstider på mellem 1-3 dage alt efter, hvornår man bestiller. Forhandlernes Bioethanol pris kan ofte variere, men de forhandlere vi henviser til er klart de mest populære.


Bioethanol 1L

bioethanol 1 liter

Bioethanolen på 1 liter kan findes hos en række forskellige forhandlere.

Det er samtidig den type ethanol, som er fået de bedste resulater i vores test.

Testen indebar en intensiv prøvelse af brændetiden blandt alt det forskellige biopejs brændsel på markedet.


Bioethanol 6L

6 liter bioethanol

Bioethanol 10L og 12L

10L bioethanol med 12 liter

Bioethanol pris i Tyskland

For lige at vende prisen kort, så tager mange fejl af, at den bioethanol som Harald Nyborg forhandler (kaldet ‘kaminx bioethanol’) er den billigste.

Det er korrekt, at hvis du udregner pr. liter – så er den det billigste. Men flere tests viser tilgengæld, at den brænder både hurtigere og er af tilpas ringere kvalitet til, at du økonomisk er bedst stillet med at købe denne bioethanol. Den er langt billigere i forhold til pris pr. time du har bioethanol pejsen tændt.

Det betyder altså også, at selvom prisen på bioethanol umiddelbart ser ud til at være billigere i Tyskland, så vil du ende i en situation, som gør det dyrere for dig selv.

Det korte af det lange ift. forklaring på, hvorfor er, at du pr. time vil brænde mere væske af. Derudover, hvis du skal tænke din biopejs som opvarmnings-remedier, vil opleve at få en langt lavere varmeeffektivitet af den tyske bioethanol.

Den tyske lovgivning er ikke lige så striks på området, hvilket altså betyder, at producenterne kan lave et inferiørt produkt og derved sælge flere liter bioethanol pr. forbruger.

Det er derfor også grunden til, at du bør købe testvinder bioethanolen her.


Billig bioethanol på tilbud

I ovenstående blev således også tildels besvaret, hvad en billig bioethanol var. Kort sagt skal du passe på med at regne i liter-priser. Du risikerer kun at snyde dig selv på den måde. Det billigste er selvfølgelig at finde bioethanol når det er på tilbud.

Den bedste måde, og eneste rigtige måde er at måle på 2 relevante indikatorer, når du skal finde ud af, hvor billig din bioethanol har været at købe.

Først og fremmest skal du måle på den varme effektivitet, som du får af din biobrændsel. Det er vigtigt, at den er høj. Særligt, hvis du anvender biopejsen, som remedie til at opvarme boligen. Hvad enten det er et hus eller en lejlighed.

Find den mest effektive (og billigste) biobrændsel til din biopejs her

Dernæst bør du måle på brændetiden. Altså hvor længe brænder din biopejs på eks. 1L væske. Mens du kan have købt en billig bioethanol, så er det ikke nødvendigvis den bedste bioethanol. Hvilket altså kan betyde, at den billige brænder langt hurtigere og afgiver meget mere varme.

Det er en rigtig god idé at købe bioethanol på tilbud. Og i store mængder når det er på tilbud.

– Michael Thomassen

Det giver måske sig selv, at du i så fald vil være nødsaget til at skulle købe mere væske, for at opretholde den samme brændetid, hvorfor den dyrere med bedre bioethanol faktisk også på lang sigt og målt på varmeeffektivitet og brændetid er billigere for dig.


Bioethanol køb

Hvor skal du så købe din bioethanol. Her er der nogle simple svar.

Hos denne forhandler. Det er den eneste rigtige, når det kommer til at købe billig, god og effektiv bioethanol til din biopejs.

Når du skal købe bioethanol har du et hav af forskellige muligheder og forhandlere at gå til. Jeg vil dog til hver en tid argumentere for, at du bør købe det hos eksperterne.

Sagt med andre ord bør du gå til biopejs-shop.dk, når du køber bioethanol!

Hvis du dog ikke vælger, at købe ved eksperten så kan du finde det hos følgende kæder og butikker:

  • Harald Nyborg
  • Silvan
  • Aldi
  • Bilka
  • Biltema
  • Bauhaus

Det var blot et lille udvalg. Du kan sikkert også finde bioethanolen mange andre forskellige steder. Jeg ved blandt andet, at nogle spejder forretninger også sælger det til små brændere til naturen.

Her må jeg dog igen kraftigt henvise til og anbefale, at du køber din bioethanol hos en autoriseret biopejs forhandler. Først og fremmest fordi du formentligt får det billigste produkt mht. brændetid og varme effektivitet.

Et andet vigtigt aspekt ift. køb af bioethanol er, at du ved køb af uautoriserede produkter risikerer at købe noget biobrændsel din pejs ikke har specielt godt af.

Det kan betyde reperationer på længere sigt og altså være rigtigt dyrt for dig. Så spørgsmålet er, om det virkelig er værd at spare de småpenge på den korte bane?


Bedste bioethanol (test)

Spørgsmålet er så, hvordan du finder den bedste bioethanol. Vi har her på Mtas.dk testet alle mulige forskellige former for biobrændsel og biopejs olie.

Vi er faktisk også nået frem til en rimelig entydig konklusion på selvsamme test. Den kan du finde lidt senere. Ellers kan du finde produkterne vi syntes var bedst her.

Testen af den bedste bioethanol foregik ved, at vi målte varmen, som biopejsen udgav med den pågældende væske.

Vi målte derudover også, hvor længe biopejsen brændte på en opfyldning. Vi brugte til testen en lidt større bord biopejs. Vi mener derfor heller ikke, at det ville (for testen) gøre nogle forskel til når man anvender større enten indsatte biopejse, gulv biopejse eller forskellige typer lofthængte biopejse.

Efter testen sammenlignede vi resultaterne og gav tilmed små ekstra point til de væsker der producerede de flotteste og roligste flammer.

Resultaterne talte for sig selv, og det var på ingen måde svært at finde en klar vinder. En vinder der vel og mærke vandt i alle kategorierne og de forskellige tests vi udførste for at finde en bedste bioethanol.

Du kan finde vinderen lige her

Bioethanol tilbud

Men hvor finder du/man så lige biobrændsel herunder bioethanol når det er på tilbud. Der er mange gode råd. Et kan være at melde sig på diverse forhandleres email lister.

Du kan også tilmelde dig vore email-liste. Så vil vi også sørge for at sende besked til dig, når der er tilbud på bioethanol hos en af de mange danske forhandlere.

Vil du gerne finde et bioethanol tilbud lige nu = Så se mere her

Biopejs brændsel

Dette afsnit skal lige bruges ultra kort på at gøre kål på en udbredt misforståelse der findes blandt ejere af biopejse.

Faktisk er det egentligt en misforståelse blandt store dele af befolkningen. Biopejs brændsel er ikke bare “alt muligt”.

Der er både ret strenge krav til, hvor stort et indhold af bioethanol det skla indeholde. Ja, foruden selvfølgelig det måske lidt åbenlyse krav, at det selvfølgelig skal være bioethanol man fyrer med.

Bioethanol 96%

Kravet til bioethanol er typisk 96%. Nogle biopejse, kaminer eller ovne vil dog nogle gange kræve helt op til en procent-sats på 97,5% bioethanol.

Hvis du er i tvivl om, hvad procenterne står for, så er det alkohol procenten. Ethanol er en alkohol, så når der står X-antal procent. Eksempelvis 96%, så betyder det altså, at væsken som du får leveret indeholder 96% af den pågældende alkohold. I dette tilfælde ethanol.

Ved nogle uatoriserede forhandlere kander dog forekomme en masse andre (forkerte og potentielt farlige) indholdsstoffer. Det kan også hænde, at du modtager et produkt med utilsigtede eller direkte risikofyldte %-satser alkohol i. Det kan være farligt, hvorfor vi selvfølgelig anbefaler at handle hos vores anbefalede forhandler, som er autoriseret.

Gå til en autoriseret forhandler af bioethanol med 96% alkohol

Hvad er bioethanol?

Hvis du ikke allerede har opsnuset det fra tidligere afsnit. Eller måske er strøget direkte til dette afsnit, for at få et konkret svar på, hvad bioethanol er. Så kommer svaret her:

Hvad er bioethanol?

Det er en alkohol (ethen-ethanol). Også kaldet en sprit. Der findes 2 forskellige genrationer:
1. generations bioethanol, som er tilsat 5% benzin og lavet af spiselige plantedele og,
2. generations bioethanol, som er produceret udelukkende på plantedele der ikke er spiselige. bioethanol

Biopejs væske

Bioethanol er en væske til biopejsen og kan anvendes til at fyre op heri. Den kommer på flydende form, typisk i enkeltbeholdere.

Væsken vil dog fordampe (stille) fordi det er en alkohol i meget koncentreret form. Biopejs væsken forbliver således ikke i al evighed på væskeform, medmindre den lukkes inde i en beholder.

Bioethanol lugtfri

Bioethanol er 100% lugtfri.

Det producerer ingen sod, lugt eller andre gener.

Af disse årsager er bioethanol en perfekt væske til optænding og fyring indendøre såvel som udendørs.

I næste afsnit skal vi kort vænde brændetiden på bioethanol.

Bioethanol brændetid

Det er i sig selv et svært spørgsmål at besvare. Grunden til det er det, er fordi det afhænger af oveerfladen der er sat ild til.

Derfor vil du også se, at såvel små som store biopejse, kaminer og lignende optændingsremedier der fyres med bioethanol i har keramiske udledninger, som sørger for at minimere brænde-overfladen.

Dette skal formindske bioethanolens brændetid.

Typisk vil 1 liter bioethanol have en brændetid på min. 3 timer.

Du vil dog også kunne få biopejse (både store og små), hvor brændetiden på 1 liter bioethanol er helt op til 6 timer.

Omvendt kan du også sagtens finde nogle af de helt store biopejse (kamin-størrelse), som har en brændetid på 1 time.

Altså: 1 liter bioethanol = 1-6 time brændsel.

Det svinger således fra at 1 liter kan give 1 times flamme til +6 timer.

Bioethanol er biobrændsel

Bioethanol er biobrændsel og derfor fuldstændig uskadeligt. Der er bioethanol oplagt til en biopejs som skal stå indenfor i en lejlighed, hvor det kan brænde uden at du skal åbne vinduer eller frygte for sod eller lignende. Biobrændsel er blevet utrolig populært af netop overstående årsager og kan bruges i alle biopejse.

Ofte stillende spørgsmål

Hvad er Bioethanol?

Bioethanol er en alkohol, kendt som ethen-ethanol. Det er en sprit som bruges som biobrændsel til biopejse. Du kan læse mere omkring Bioethanol her

Hvor længe kan bioethanol brænde?

Brændetiden med bioethanol kan variere meget afhængig af størrelsen på biopejsen, men typisk så kan 1 liter bioethanol have en brændetid på 1 time.

Kan man bruge Bioethanol indenfor?

Ja. Bioethanol kan godt bruges indenfor da kravet til Bioethanol typisk er på 96% alkohol, som derfor er helt ufarligt at bruge indenfor.

Hvor kan man købe Bioethanol?

Man kan købe bioethanol i flere forskelle butikker og på internettet.