En elpejs er ideel for dig, som ønsker at skabe en hyggelig stemning i hjemmet med skæret fra blussende flammer, men som samtidig ønsker at undgå udslip af skadelige partikler fra røg.

De elektriske pejse oplever stigende popularitet som følge af deres sundheds- og miljøvenlige natur og deres stemningsskabende effekter.

Når du skal finde en elektrisk pejs til dit hjem, skal du både forholde dig til placering og montering, og du skal ikke mindst forholde dig til dimensionerne og mål.

Herunder kan du læse nærmere om dine forskellige produktmuligheder, som er beskrevet ud fra deres funktioner og egenskaber samt de specifikationer, som du skal være opmærksom på.


Væghængt Elpejs

Væghængt elpejs

Fritstående Elpejs

Fritstående elpejs

Elpejs til indbygning

Elpejs indbygning

Elektriske brændeovne i mange designs

Når du skal finde den rette elpejs til dit hjem, skal du overveje, hvordan den skal placeres eller monteres. Du finder de moderne og populære vægophængte modeller, ligesom du finder de fritstående, elektrisk pejse, som placeres på en flad overflade.

Derudover skal du vælge model i forhold til dine krav til egenskaber og funktioner. De nyeste og mest moderne elpejse fungerer med touch-funktion, som gør det nemt at administrere din pejs.

Foruden touch-funktionen finder du de populære pejse, som er koblet op på apps, og som kan styres via dine mobile enheder. Med denne funktion kan du nemt justere og styre rumtemperaturen.

Herudover finder du modeller, som fungerer med hjælp fra den medfølgende fjernbetjening.

Når du skal finde den bedste model til dine behov, skal du også forholde dig til brugervenligheden. Til dig, der ønsker en praktisk og funktion model, som er nem selv at tilslutte i hjemmet, skal du gå efter de modeller, som blot kan sluttes til en stikkontakt.

Når det kommer til design og egenskaber, får du masser af valgmuligheder. De moderne elpejse kan fås med op til 5 forskellige farver på flammerne, og de findes i et hav af forskellige designs. Om du er til et sort, hvidt eller kaminlook, er op til dig, din smag og din indretningsstil.

elpejs test

Fritstående eller vægophængt model?

Elpejse findes overordnet set i 2 forskellige kategorier – henholdsvis de fritstående modeller og de vægophængte. De fritstående modeller gør det muligt at få din elektriske pejs til at tage sig ud som en kamin og kan skabe en charmerende stil i hjemmet, også i slukket tilstand. Hvis du vælger disse modeller, finder du mange forskellige stilarter. Om du er til et minimalistisk look med sort eller hvid overflade, eller om du foretrækker den charmerende stil med design af murværk på pejsens overflade, er op til dig.

Vælger du de fritstående modeller, skal du være opmærksom på deres vægt, hvis pejsen skal placeres på et møbel.

De vægophængte modeller skaber et moderne og stilrent look i hjemmet, og de findes i mange udgaver. Her skal du vælge design i forhold til boligstil. Du skal være opmærksom på, hvad din elpejs kræver i forhold til typen af strømstik.

Herudover kan du vælge indbygningspejse samt elpejse til gulvet. Du kan finde tilbud på elpejse i de forskellige produktkategorier, som gør det muligt for dig at spare penge på din tidløse, charmerende og varmeskabende pejs.  

Egenskaber og sikkerhed

Den store fordel ved elektrisk pejse er deres brede anvendelighed. De kan bruges i helårshuset, lejligheden, sommerhuset, rækkehuset og andre steder, hvor der er en stikkontakt og et ønske om varme og hyggelig stemning.

Dit behov er med til at afgøre, hvilken model der vil være den rette for dig. Mens nogle ønsker mange indstillingsmuligheder for omfang af flammefarver, har andre et ønske om færre indstillinger. Du skal forholde dig til både antal flammefarver samt mulighed for, at pejsen kan fungere enten med eller uden varmeeffekt, hvis dette er dit behov.

Sikkerhedsmæssigt kan det have betydning for dig, at din pejs fungerer sikkert og tryg for dig og de øvrige beboere i husstanden. Du kan få en elektrisk brændeovn med indbygget overophedningscensor. Denne sikrer dig, at din pejs vil slå fra af sig selv i tilfælde af for høj varme.

Elpejs til væg

Vægophængte el pejse er de moderne udgaver, som findes i mange forskellige designs. De kan matche enhver boligstil, og de findes i forskellige størrelser. Når du skal vælge den rette model, skal du forholde dig til materiale samt dimensioner for din pejs. De vægophængte modeller findes i kvadratiske samt rektangulære designs.

De vægophængte modeller er blandt de nyeste elpejse på markedet, og de egner sig til dig, som ønsker mange funktioner og egenskaber. Med dem kan du få den smarte e-touch teknologi, som giver brugeren fuld kontrol over indstillinger.

En elektrisk brændeovn til væggen kan fås i mange prisklasser. Des større design og des flere indstillinger og egenskaber din el pejs har, des dyrere vil den være.

Metal og glas er i blandt de mest eftertragtede materialekombinationer på disse vægophængte modeller, som skaber et stilrent og minimalistisk design.

Det er en god idé at tjekke typen af stikkontakt, som en elpejs til væg kræver i forbindelse med strømtilslutning. Der kan være særlige modeller, som kræver andet end almindelig 230V stikkontakt for strømtilslutning.

Når du vælger denne model til væg, skal du forholde dig til typen af montering i forhold til vægt på din pejs. De mange modeller varierer i størrelser og dermed også i vægt.

El pejse til vægophæng har følgende specifikationer:

 • Findes i mange forskellige designs og materialer
 • Kan fås fra 1-7 flammefarver
 • Du kan finde modellerne i forskellige prisklasser
 • Kan fås med den moderne og funktionelle e-touch teknologi
 • Findes i forskellige former og størrelser
 • Du kan nemt selv tilslutte din pejs til nærmeste stikkontakt

Fritstående el pejse

Med en fritstående, elektrisk pejs får du maksimal frihed med dit dekorative og elegante interiør. Du kan frit placere pejsen, hvor end du ønsker det i boligen.

De fritstående modeller findes i 2 forskellige varianter med hensyn til funktion. Du kan finde modeller, som blot skal sluttes til en stikkontakt for at virke. Med disse modeller skal du ikke bekymre dig om komplicerede installationer eller behov for udsugning, og det er nemt selv at koble din pejs til den nærmeste strømkontakt.

Den anden variant er den, som bruger brændstof som drivmiddel.

Du skal vælge model i forhold til, hvilke ønsker du har i forhold til driften af din elpejs.

Du finder de elegante, fritstående pejse i mange forskellige designs og stilarter, så der er mulighed for, at enhver kan finde den helt rette model. Når du skal udvælge dig den bedste model, skal du forholde dig til såvel design og dimensioner som egenskaber og omfang af funktioner.

Elpejsen med stor anvendelsesværdi uanset boligstil

Hvor de vægophængte modeller er ideelle til den moderne bolig, kan de fritstående modeller finde anvendelse i både den moderne bolig samt hjem med en klassisk indretningsstil.

Du kan få de fritstående pejse med look som kamin. Her får du et stykke interiør, som vil skabe sjæl og charme i dit hjem med et ydre af enten lakeret træ eller rå sten. Er du på udkig efter en billig elpejs, kan du finde små, fritstående modeller, som kun kræver tilslutning til stikkontakt for at skabe den hyggelige stemning med flammer.

Du har masser af muligheder for at vælge det design, som matcher din smag og din boligstil. Foruden sten og træ kan du finde materialer såsom glas, stål og metal.

De fritstående, elektriske pejse har følgende specifikationer:

 • Kan fås i 2 forskellige varianter (Med brændstof som drivmiddel eller med tilslutning til stikkontakt)
 • Findes i mange forskellige designs og former
 • Stort udvalg af forskellige materialer
 • Mulighed for at finde både dyr og billig elpejs i forhold til dimensioner
 • Du kan nemt selv tilslutte din pejs til nærmeste stikkontakt
 • Du skal forholde dig til omfang af liter og kapacitet på de modeller, som kræver brændstof

Elpejs til indbygning

Elektrisk pejse til indbygning er både en funktionel og praktisk løsning, når det kommer til at udnytte alle egenskaber ved de populære elpejse. Når du indbygger din pejs i et vægområde, optimerer du pladsen i din bolig. Det er nemt at integrere pejsen et hvilket som helst sted, du ønsker det, eftersom den ikke kræver udsugning eller komplicerede installationer.

Eftersom den blot skal tilsluttes en stikkontakt, må du selv stå for installationen. Indbygningspejse i elektriske udgaver er blevet populære i både erhvervsbygninger og i private boliger som følge af deres miljøvenlige egenskaber. Med dem kan du bringe stemningen med flammer ind i din bolig, undgå skadelige partikler, udnytte pladsen i dit hjem og fuldende din boligindretning. 

El pejse til indbygning i vægge er den moderne løsning, og du finder et stort marked for mange stilrene modeller.

Klassisk eller 3-dimentionelt design?

Du skal blandt andet vælge den rette model i forhold til størrelsen og designet på pejsen. Du finder både små og store modeller, som kan henvende sig til forskellige boliger med hensyn til vægplads samt til forskellige rum. Der kan være forskel på, om du ønsker, at din pejs skal monteres i en stue, i køkkenet, i et værelse eller i et helt fjerde rum.

Til det store vægareal kan du vælge de 3-sidede pejse, hvor du kan få glæde af udsynet til de blussende flammer både fra siderne og forfra.

Du kan finde modeller med rammer i både hvid og sort. Dermed kan du selv vælge det look, som matcher din boligstil. Om du er til et kvadratisk eller et rektangulært design, er op til dig og din indretningsstil.

Der kan være særlige egenskaber, du ønsker din el pejs skal have. Dette kan dreje sig om sikkerheden ved at have en indbygget overophedningscensor, eller det kan dreje sig om krav til omfang af flammefarver.

De elektriske indbygningspejse har følgende specifikationer:

 • Du optimerer pladsen i din bolig
 • Du finder et stort udvalg af forskellige designs og modeller, som har forskellige egenskaber
 • Du kan vælge stil og form, som matcher din indretning og smag
 • Du kan selv installere din elpejs, som blot skal tilsluttes en stikkontakt
 • Du kan nemt selv installere din indbygningspejs

Elpejs til gulv

Til dig, der ønsker en elektrisk pejs med stor varmeeffekt og med charmerende design, kan modeller til gulv være det rette valg. Her får du elegante og stilrene pejse, som kan placeres, hvor i boligen det ønskes.

En el pejs til gulvet er blandt de største modeller af elektriske pejse, som findes på det danske marked. De er beregnet til at fungere som et centralt stykke interiør i hjemmet, og de er fremstillet i elegante og slidstærke materialer, så du kan få maksimal glæde af din pejs i masser af år i fremtiden.

Du finder pejsene til gulvplacering i klassiske helfarver såsom sort, hvid og grå. De er lavet i rustikt design af sammenpressede sten, og du kan vælge produktudgaver med forskellige overfladebehandlinger. Om du er til en klassisk, rå overflade, eller om du foretrækker den polerede overfladebehandling, er op til dig og din boligindretning.

Elpejse er afholdt og anerkendt for deres sundhedsprofil. Du kan med fordel vælge de testgodkendte produkter på markedet, når du vil være sikker på at få en elektrisk pejs, som lever op til gældende standarder. I denne sammenhæng skal du gå efter de TÜV-certificerede produkter.

Tilpas din elpejs til dit varmebehov

Pejsene til gulvplacering har forskellige dimensioner. Her skal du vælge udgave i forhold til din øvrige indretning på det sted i bolig, hvor du ønsker, din elpejs skal befinde sig. De egner sig både til at kunne stå i et hjørne, og de egner sig til at stå frit og opad en væg.

Når du vælger en gulvpejs, skal du forholde dig til, hvilken type af indsats du ønsker på din model. Du kan vælge imellem 3 indsatser, som vil give dig forskellige varmekapaciteter. Du skal vælge den indsats, som matcher dit behov for varme. De kraftigste indsatser er i stand til at afgive varme på op til 1800W. De mindst kraftige indsatser kan give varme på op til 800W.

Elpejse til gulv har følgende specifikationer:

 • Findes i rustikke og klassiske designs med enkle helfarver
 • Du kan selv vælge indsats i forhold til dit varmebehov
 • Kan placeres hvor i hjemmet det ønskes
 • Du kan nemt selv installere din pejs til nærmeste stikkontakt