Hvis du skal installere en biopejs i en væg, så bliver du nød til at læse dette indlæg først.

Her lister vi de forskellige muligheder for biopejs indbygning. Der findes mange forskellige måde at lave en indbygget biopejs på.

Primært kan du skelne mellem om pejsen er:

  • én-sidet, også kaldet indsats biopejs
  • to-sidet, også kaldet gennemgående biopejs
  • tre-sidet, også kaldet rumdeler indbygning biopejs
  • fire-sidet, også kaldet åben biopejs
  • hjørne biopejs, som så faktisk ikke har et andet navn
ForhandlerVurdering
Biopejs-ShopBedsteTil Butik →
Bio-PejsFavoritTil Butik →

Herunder kan du se billeder af dem i ovenstående rækkefølge og klikke videre for at læse mere om produkterne:


Nedenstående afsnit tager udgangspunkt i en række overskrifter og herunder små produktanmeldelser af forskellige indbyggede biopejse. Du kan hurtigt klikke dig videre til forhandleren fra hver kort resume af produkterne.


Biopejs indbygning

I nedenstående afsnit skal vi kigge på nogle af de én-sidede biopejse, som kan bygges ind i væggen. Det betyder altså også, at der er en del montering tilknyttet.

De første her spænder i priser fra lige under 5000 kr. op til lige under 20.000 kr.. Når du køber en biopejs til 20.000, så får du så tilgengæld også en automatiseret opstart.

Biopejs indbygning

Hvis man er til denne type indbyggede biopejse, så skal man virkelig kigge en gang på de ovenstående. De er forhandlet hos biopejs-shop.dk, som er en af Danmarks absolut bedste forhandlere på markedet. Både ift. de bedste priser samt dialog, hjælp, rådgivning og ekspertråd.

Typisk så vil brændetiden på de forskellige indbyggede bioethanol pejse variere fra 4-6 timer til 7 timer. Derudover, så variere pejsene også enormt meget. Den yderst til venstre på billedet herover har en kapacitet på 4 Liter bioethanol. Den næste, som står til lige under 10.000 kr. har en kapacitet til 6 liter. De sidste to har henholdsvis 2,5 liter og 2,7 liter.

indbygningsbiopejs

Nu til den næste række indbygningsbiopejse. Disse ligger i en lidt dyrere prisklasse. Helt op til den yderste til højre som står til lige under 40.000 kr.. Igen en automatisk tænder. Hvilket er typisk for den prisklasse.

Hvis vi kigger på kapaciteterne ift., hvor meget biopejsene kan holde af ethanol, så lyder det på (fra venstre): 5,7 liter, 4,0 liter, 2,5 liter og ‘Planika’.

Kigger vi omvendt på, hvor meget brændetid indbygningsbiopejsene har, så hedder det 7 timer, for den yderst til højre. For de sidste 3 lyder brændetiden på 6 timer.

biopejs indsats

Her er de sidste 3 indbyggede biopejse i denne kategori. Her er vi oppe i forhandlerens dyreste pejse. Vi tilnærmer os næsten 70.000 kr. for den dyreste. Her får du så tilgengæld også maksimal luksus. Og en fænomenal brændetid på imponerende 24 timer. Det vel og mærke uden, at du behøver genopfylde!

Med undtagelse af universal biopejsen ude til højre, så er lager kapaciteten Planika. Den yderste til højre har en lagerkapacitet på 4,0 liter.

Biopejs indsats

I dette afsnit skal vi kigge på nogle af de biopejs indsatse, som den primære danske forhandler sælger. Det er biopejse, som typisk vil skulle inkorpores i en væg der dæler halvdelen af rummet.

Når en sådan biopejs indsættes, så kommer der nemlig en synlig gennemgang til det næste rum. Det skaber en flot samhørighed og åbner rummet yderligere. Samtidig med, at indsatsbiopejsen afgiver varme og lys til begge rum.

to sidet gennemgangs indsatsbiopejs

Kigger vi på brændetiderne på disse gennemgangspejse, så spænder de fra 4-6 timer op til 6,5 timer. Typisk omkring de 6 timers brændetid, før de skal fyldes med bioethanol igen.

Man kan måske gætte sig til, at det er nummer 2 fra højre (den billigste) der også er den med den laveste brændetid. Men de resterende har faktisk alle omkring 6 timers brændetid. Kigger vi på bioethanol pejsenes kapacitet, så spænder det fra 2,5 liter på den billigste til 4 liter på den yderste til højre. Omvendt har den yderste til højre en kapacitet på 5 liter og den sidste (nr. 2 fra venstre) har en kapacitet på 6 liter.

tunnel biopejse

Her har vi igen fundet nogle af de dyre drenge frem. Disse tunnel biopejse med gennemgang fra den ene til den anden side koster, som du kan se, helt op til næsten 70.000 kr. for den flotteste og største af dem.

Inden du køber sådan en kan det være en god idé at få lidt rådgivning. Her anbefaler vi at klikke videre og læse mere om produkterne. Når du er klikket derind, så får du også direkte adgang til at chatte med eksperter indenfor området. Bare lige for at skære det ud i pap – så er det altså helt gratis!

Det er ikke hver dag, at du får sådan en mulighed. Du vil kunne få rådgivning omkring alle aspekter af gennemgående tunnel biopejse. De fremstillede produkter har indtil videre typisk, ud over glas facaderne, været i mørke farver. Du vil dog også kunne få hvide produkter.


Biopejs indbygget i væg

Lige kort omkring 3-sidet biopejse, der er indbygget i vægge, så er det typisk lidt dyre. Men står du eksempelvis og skal til at renovere eller måske endda bygge nyt hus, så kan det bare være den endelige prik over i’et.

3 sider biopejse indbygget i væggen

Typisk bliver de 3-sidet biopejse indbygget i endevægge. Hvis du ikke ved, hvad én endevæg er, så er det en væg, som “ender” ude i rummet. Det indikerer navnet måske også allerede en smule.

Det er typisk et krav for at få installeret en tre sidet biopejs, at du har en endevæg i lejligheden, huset eller boligen generelt. Derudover må væggen (medmindre der måske er nybyggeri) ikke være en bærende væg. Problemet er, hvis den er bærende, at man bliver nød til at bryde den ned, for at inkorporere og indbygge biopejsen.

tre sidet rumdeler biopejs

Nu skrev jeg før, at produkterne var dyre. Men det var egentligt først nu, at de rigtigt dyre kom på banen. Billedet før og så ovenstående er eksempler på gennemgående biopejse med 3 sider.

Det betyder at selve biobrænderen kun er omgivet af væg i top og bund samt én anden side. Typisk på en af de korte sider. Sådan at langsiderne udgør to ud af 3 sider der er frit syn til den indbyggede biopejs til.


Biopejs indbygning i væg

Typisk, når man gerne vil have en fuldstændig fri biopejs, så køber man en gulv biopejs. Det kan dog også være muligt, bare at købe et brandkammer og placere det under en væg.

brandkar til 4-sidet biopejs

Det er en lidt atypisk opstilling. Fordi væggen i det tilfælde, hvor man får bygget eller designer en fire sidet biopejs faktisk har en væg-konstruktion, som ikke bærer noget. Dermed også en halv mur (hængende fra loftet), som essentielt lige så godt kunne fjernes helt.

Det design og udseende sådan en konstruktion giver er dog så unik og anderledes, at det alligevel kan give god mening at bygge i sit nye hus. Ja, eller inkorporere i en væg under en rekonstruktion.

keramisk gennemgående fire-sidet biopejs

Ovenstående to billeder er eksempler på brandkar, som kan anvendes i den omtalte konstruktion. Typisk vil det være en god idé, at hive fat i eksperterne inde fra forhandleren.

Som allerede nævnt i dette indlæg vil du kunne få råd og vejledning 100% gratis af dem. Både på chat og i telefon. Nogle gange sågar fysisk ved, at de kommer ud under anlæggelse af en dyrere konstruktion.

Biopejs indsats i hjørne

Nu til mine yndlings indbyggede biopejse. Nemlig hjørne biopejse. Typisk vil huse såvel som lejlighed ikke have hjørne der bevæger sig “ud i rummet”.

Det er altså også ensbetydende med, at når det endeligt forekommer i en bolig, så giver det rigtig god mening at overveje en indsat hjørne biopejs.

hjørne biopejs indbygget

Som du måske allerede har bidt mærke i, så er der med hjørne pejse en forskel på højre og venstre. En god måde at huske på, eller hvertfald være sikker på, at man vælger rigtigt på kommer her.

Hvis der stå venstre, så svarer det til, at din venstre arm skal være væg fra den væg, hvor du har et hjørne på. Det betyder, at stiller du dig ind mod væggen med venstre arm væk fra væggen, så er det den side langsiden af pejsen er på. Når du går rundt om hjørnet vil du derfor også skulle dreje til højre.

Hvis det ikke er tilfældet, så er der noget galt. Du kan dog også næsten, ud fra billederne alene visualisere dig frem til det. Hvis du virkelig er i tvivl, så tag kontakt til forhandleren. De har sikkert en bedre forklaring på den præcise eller en anden ‘bedste måde’, at være sikker på, at man vælger rigtigt på.

bioethanol hjørnepejs indsats

På billedet ses nogle relativt billige indbyggede biopejse, som kan sættes på diverse hjørne i boligen. Du skal dog nok ikke vælge meget mere end én enkelt biopejs. Både varmen og lyset er måske lige i overkanten med dobbelt op på levende flammer.